... jul

Jag vill inte fira fler jular såhär. Jag älskar min familj det är inte det men denna julklappshets får mig nästan att spy. På bingolotto igår skulle man sitta fyra och en halv timme och kolla på hur de öste ut tiotusen hit och det och det mest fantastiska någonsin var att man kunde vinna en kärra med leksaker till julafton för 15000. FYFAN. Vad hände med att ge en personlig present? Eller snarare att julen är till för omtanke och kärlek. Skit i presenterna över huvudtaget... Jag firar nuförtiden jul med familjen och en farmor som inte förstår mig på nått sätt. När jag pratade om att bli kustbevakare sa hon att "det kanske kan vara något för Oscar, det låter lite manligt", jag frågade ja men vad gör det då? "jo men då kan det vara svårt att få jobbarkompisar, alltså kvinnliga menar jag" (sure...). Hon är helt seriös. Hon är helt seriös när hon kollar på min tallrik rynkar på ögonbrynen och säger "hon har god aptit i alla fall". Hon menar nog egentligen inget illa alls men det sårar mig och hon bryr sig inte.
Annars var vi runt på kyrkogårdarna idag också. Det var jättefint och jag gillade det, även fast jag inte känner en jätteanknytning till våra bortgångna. Vet inte varför. Var 12 när mormor och farfar dog. Var väll inte så jättegammal i och för sig och båda hade varit sjuka och inte sig själva en tid. Men jag insåg att jag gillar kyrkogårdar. Där finns inte en massa stress och press bara livet nu och döden på något vis. Fint
Att julkalendern är slut är också väldigt synd för det var mysig. Men nu blir det inte fler paket på ett tag och jag känner inte för att önska mig något alls på länge.
Nu ska jag fortsätta umgås med mina nära. Kram på er


Kommentarer
josse

Åh. Du skriver så bra. Är skönt när folk skriver om hur det är på riktigt och inte förskönar högtider och andra saker bara för att.

Sen det där om din farmor, fan vad trist. Är jobbigt när äldre, som man vet är uppvuxna på en annan tid och har en annan syn på jämställdhet osv, säger konstiga och elaka kommentarer. Jag brukar alltid känna att jag vill ha någon sorts förståelse men det brukar alltid sluta med att jag blir ledsen eller sur ändå. För det är bara en anledning, inte en ursäkt, att de är uppvuxna i en annan tid. Men försök att inte ta åt dig, och bli arg istället för sårad och lär henne ett och annat om hur samhället är idag när hon säger sånt knäppt och FEL som att tjejer inte borde vara kustbevakare eller påpekar att du äter ordentligt. Eller om du inte orkar, säg bara att hon borde läsa lite genusvetenskap istället för att komma med sådana dumheter och gå därifrån ;)

2011-12-27 @ 02:15:07
URL: http://jossesomtalar.blogg.se/
mathilda

tack du fina! dina ord värmer! <3

2011-12-27 @ 11:00:10


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

impulss

Följ inte den stig som leder någonstans. Gör istället en ny stig och lämna ett spår efter dig

RSS 2.0