Hejdå Mars

Att försöka vara alla till lags. Att alltid försöka göra det bästa. Det funkar inte i längden. Jag mår bra inombords med gråter för att jag inte orkar. Det är väldigt skönt att gråta. Min mamma är fin.
Imorgon är det April och det ska bli så jävla skönt! Ny månad, bort med allt vinterdepp/damm och dags för vår, födelsedag, nya möten, träning och ny energi!

hooooppa

Jag hade en förvirrande natt på havet och var nära att börja spela fotboll igen. Ja så såg min natt ut! Nu ska jag hoppa trampolin i skolan, jag är galet trött så jag hoppas att det blir kul

PUSS

Har varit på Ågesta, skolan, hemma en snabbis, köpt en iternetkabel och sen på teater i tre timmar med skolan. Nu är jag hemma, ska snart sova och jag mår bra :). Jag är bra, ni är bra, alla är fina!

jävla sj

Jag hatar att ha I-landsproblem men att det ska kosta 1000kr att åka tåg till Lund över helgen är faktiskt inte okey...

Friheten

Håller på att hitta lite nyare bilder att pryda min vägg med. Då dök denna bild upp från vår skolavslutning i nian! Ja vi gick i parad längst gatorna med polis som var där och höll koll på trafiken och en orkester längst fram. Går inte alla till kyrkan så liksom?
Vilken grym känsla detta var!! Sista dagen i grundskolan, dags att stå på egna ben. Och ja man ser mig om man tittar ytterst noga. Jag tar språng för vågen och syns bara som ett huvud hehehe

ensam hemma

Jag är ledig idag! Så himla skönt :). Jag ska bara slappa hela dagen och försöka bli av med min spänningshuvudvärk som jag har haft i några dagar nu... Spänningshuvudvärk, asså ni vet när man typ spänner käkarna och rynkar pannan. Hahahaha nej med det är väll ett tecken på stress har jag för mig, har blödit näsblod också såklart! Och det är inte ens mycket nu. Jag stressar upp mig själv bara.
Nu tittar jag på Micahs livechatt. Hon är konstig men det är väll vi alla. Jag äter lite chokladbollsdeg. Orka göra bollar likom.

god morgon

Har legat vaken sen 04.00 och inte kunnat somna om! KUUUUUUL
Fast jag slutar 12.10 idag så det är okey. Funderar på att försöka gå hem från skolan idag. Och ta vägen på rätt sida bron liksom, om det inte blåser sådär äckligt kallt som det har gjort i helgen. Nu blir det frukost! <3

hej

Nu har Anna varit här och vi har PYSSLAT!! Så länge sen! haha och värsta nostalogitrippen typ! Vi ska i alla fall resa utomland nästa sommar har vi bestämst. Då är jag 18!! :O
Det ska bli det bästa sista sommarlovet nånsin!! Hej dåå nu ska jag ta ett bli en ny människa bad

lösning

Efter vårt matteprov i fredags snackade jag med pappa om MVG uppgiften som var rätt skum. Han var såklart tvungen att lösa den och idag hittade jag detta på mitt skrivbord
hahahahaha så nu vet ni vart jag har fått min envishet ifrån!

ice baby

Träningen idag var riktigt rolig och sjukt jobbig! Vi gjorde en massa benövningar för att sen sparkas. Vi får "propellersparkas" alltså snurra och sparka samtidigt typ. Det var sjukt svårt att få med hela kroppen och sparka högt men man blev bättre och det är så kul att lära sig nya tekniker.
På vägen dit tog jag en extra promenad och kom fram till att is är riktigt coolt. Det finns ju sånna krafter i isen! Nu när den smälter kan man höra hur isan knirrar och bland låter det som att det ska bildas ett hål som kommer att suga ner en i oändligheten. Jag blev som barn på nytt och stannade upp för att kasta lite saker på isen och se om den sprack. Framför gick det ett barn med föräldrar som inte verkade dela mitt intresse. Vad är det med dagens barn?

Snart försvinner en timme!

Tillhör 00.00 idag eller imorgon? Asså 00.01 borde ju vara imorgon men det är väll fortfarande idag? Eller kanske inte, när klockan är ett så borde det ju ha gått en timme. Okey jag är lite trött i huvudet kan man säga.
Nu ska jag nog läsa lite Life of Pi. Vi läser den i skolan, jag gillar den! Jag gillar att läsa. Att få tänka i någon annans tankebanor ett tag och lämna sina egna :)
Till det får ni en skön låt som jag gillar att sjunga till. Kanske redan har lagt upp den men då får det bli så

Det där med människor

Det  finns så många coola människor! Som vågar sticka ut och ja människor är coola helt enkelt. Och vissa vågar vara coola och egna och ha åsikter. Fast vissa har konstiga åsikter. Några tycker jag inte alls är coola. Kanske för att de själva tycker det... Jag vet inte men jag vet att jag verkligen beundrar vissa människor ibland. Och att jag borde berätta det för dom lite oftare. Men dom är ju liksom coola och då kan ju inte bara jag komma och säga något. Fast det kan jag ju. Framförallt tycker jag att de som verkligen kan få ner vad de känner i en text är coola. Kanske för att jag inte själv kan det! haha
jag bjuder på en bild när jag själv var rätt cool

The fake laugh you do when you don't understand what somebody just said to you.

Det är SÅ SANT hahahaha

gräs

Det var nära att ni fick återvända till en gräsmatta. Alltså som design. Men sen kom jag fram till att jag inte orkade fixa en ny design eftersom denna tog ganska lång tid ändå och den är ju rätt cool! tycker jag i alla fall. Ni kanske tycker att den är skitful och dum i huvudet men det kan inte jag veta eftersom ni inte har sagt något. Fast Astrid gillar den i alla fall! Bra där Astrid men mindre bra med din egen blogg! Nån dag kanske jag länkar till den så att hennes blogg får besöksrekord. Tror i alla fall att det bara är jag som har läst hennes enda inlägg än så länge.
Jo jag vill också säga att jag älskar gräs! Att lägga sig på en gräsmatta och bara vara är ju underbart! Helst ska det ju vara sommar och sol också. Fast förra sommaren klev jag i ett jordgetingbo eller nått när jag och en vän var och solade och badade vid en äng. Jag fick ett bett under varsin fot! Och sen spelade jag fotboll med halva fötterna uppsvullna typ! Nu vet ni

.

Baaaaaaaaaaajs. Dålig period. Ågesta var jättekul. Vi fick ta ut skadade personer i bilar genom bakluckan och släcka eld med handbrandsläckare. Men jag trivs inte med mig själv. Måste sluta vara en sån jävla perfektionist. Bloggen suger också. Tar en paus. vad nu det är

ja

Har varit på riksbanken och naturhistoriska idag. På riksbanken fick vi bara lyssna på en föreläsning och de var rätt dåliga, vi kunde typ mer om penningpolitiken än de gjorde... Sen lyckades vi lura med killarna till Chutney! Yey, i alla fall några och ja dom ÄLSKADE DET såklart! Och ja efter det bar det av till Naturhistoriska som vi va på typ i en timme innan i alla fall jag och Astrid tröttnade he..he
Nu ska jag springa! hejdå

jag tror jag dör

2/1/2010

En extremvariant i könskampen – parningen bland änder

Filed under: Evolution,Fåglar,Natur,Sexualitet — Björn @ 17:45

Det feminina nejet kan faktiskt bli anatomiskt.

En helt ny forskning ger en mycket överraskande insyn i ändernas “kärleksliv”, en insyn som fyller en med förundran. Forskningsresultatet är så överraskande att det vid en första kontakt kan uppfattas som allt för osannolikt för att vara sant. Slutsatsen är extrem.

Bakom denna nog så sensationella forskning står fyra forskare vid Yale University. Deras forskningsresultat publicerades i 23 decembernumret (2009) av den vetenskapliga tidskriften Proceedings of the Royal Society B. Forskarna arbetar vid universitetets Department of Ecology and Evolutionary Biology. Forskningsresultatet kommenterades i EurekAlert den 23 december 2009.

I djurvärlden är det för det mesta nästan alltid så att honan bestämmer nog så mycket över faderskapet – honan accepterar inte en parning med en hane hon “underkänt”. Men det har enligt djurforskarna ändå funnits undantag från denna regel.

Ett sådant undantag finns bland andfåglarna. Där ses ofta brutala parningar som verkligen kan se ut som rena våldtäkter, där honan alltså inte ser ut att ha någon förmåga att skydda sig mot det sexuella övervåldet.

Men noggrann forskning har nu alltså visat att andhonan trots allt utvecklat ett mycket raffinerat sätt att hindra en för henne oönskad befruktning även om hon blir “våldtagen”.

Brutaliteten i parningen har rimligen sakta utvecklats evolutionärt därför att den inträffar i vattnet, där honan inte har någon möjlighet att komma undan. Som ornitolog har man ofta sett hur honan till synes nästan dränkts av hanen.

Många andfågelhanar har till skillnad från de flesta andra fågelhanar utvecklat ett mycket avancerat parningsorgan, en penis som som längst kan bli hela 20 cm lång. Märkvärdigt nog är penisen korkskruvsformad och “korkskruven” är roterad moturs. Det är en “våldtäktspenis” som dessutom “exploderar” inne i honan mycket snabbt – på bara en halv sekund!

Men då är väl honans “vagina” också naturligtvis motursspiraliserad?

Ja, den är spiraliserad – men MEDURS!!

Honan kan därför hindra den långa hanpenisen att för befruktning nå tillräckligt långt in och hon återtar därmed den honliga rättigheten över vem som skall bli far till hennes barn. Hon kan alltså inte hindra “övergreppet” men väl befruktningen.

Hur vanligt detta är redovisas inte i den ganska korta kommentaren som EurekAlert erbjuder. Det är välkänt att t.ex. Gräsanden bildar par, “förlovar sig” redan i september men under fyra månader är gräsanddraken en “artig” icke-sexuell “kavaljer”, parningen sker först i januari-februari.

Alla gräsandhanar är dock inte artiga kavaljerer, senare på våren kan man se 3-5 gräsandhanar på vild jakt efter en oparad hona.

Att evolutionen säkert mycket långsamt under tusentals år av successiv förändring utrustat andhonor med en befruktningshindrande “vagina” är ett extremt exempel på en mycket långt gången utveckling i kampen mellan könen om vem som skall bestämma över avkommans gener.

hablabamos hablabais

Hej jag pluggar

Tångspiggshanne populär friare

Publicerad 18 oktober 2000 14:00


Ett skyddat bo, högt upp i tångruskorna, och förmågan att skaka sin kropp under uppvaktningen, det är vad tångspiggshonan faller för i valet av bästa partner. Det konstaterar Sara Östlund-Nilsson vid Uppsala universitet som studerat en population tångspiggar i Fiskebäckskil, Bohuslän. I veckan disputerar hon. 

Tångspiggen är en slank, cirka 15 cm lång fisk som närmast liknar en liten gädda. Den lever i strandzonens tångbälten i Nordeuropas tempererade hav. Under fortplantningssäsongen bygger hannen
ett bo av mjuka rödalger som han formar till en rund boll och fäster i mer robusta alger. En eller flera honor lägger sina ägg i boet. Hannen befruktar äggen samtidigt som honan lägger dem och jagar därefter bort henne. I två till tre veckor fram till äggkläckningen försvarar han dem mot äggätande strandkrabbor, byter ut alger i boet som blivit dåliga, och syrsätter äggen genom att vifta med bröstfenorna

Sara Östlund-Nilssons forskning visar att de hannar som skakar sin kropp mest intensivt under uppvaktningen också syrsätter boet bäst. Honorna väljer dessutom hannar som bygger sina bon högt upp i tångruskorna, eftersom det skyddar äggen bäst. 

Hannarna konkurrerar med varandra och investerar energi i bobyggnad, uppvaktning och yngelvård, trots att de ibland blir lurade på sitt faderskap

.

Asså dagarna bara går! Ibland får jag panik. Imorgon är det vårdagjämning tydligen ska dagen vara lika lång som natten då för att sen mer och mer ta över. Om man vill kan man ha en nystart då. Det kan man i början av varje månad också. Jag suger hejdå

Ibland skriver de rätt bra saker. de där bloggerskornaDen perfektionen vi ständigt söker finns inte.

hej

jag gillar inte när klockan är 00.00

för nu är våren här <3

hämnd

Jag såg en väldigt bra film igår! Den heter Hämnden och fick verkligen både min mamma och mig att tänka en del. Om hur lätt man kan döma folk, men när man får se det ur allas perspektiv blir det så mycket svårare. Och varför har vi hämdkänslor? Jag måste ställa den frågan nu eftersom jag läser om evolutionen och gener för att överleva i no´n. Jag ser för tillfället inget positivt med hämdkänslor, men det är ju bara ur mitt perspektiv.
Sen kollade vi på Hair HAHAHA
Nu har jag sprungit en runda och ska snart gå och träffa Emilia som kunde offra lite pojkvänstid för en promenad med mig :D! Efter det ska jag köpa lite nya underkläder. bye

så nu vet ni

Dagen har varit riktigt bra och den slutade med en diskussion om strandkrabban och dess urin med fermononånting som talar om att skalet är mjuk så att honan kan para sig med en stark man som orkar bära honan i en vecka.
Nu ska jag spendera kvällen med min kära mor som har köpt krabba! oj hahaha ja det ska vi äta ikväll :P haha och jordgubbar, mango, ananas, vindruvor och ja en massa gott. Till det blir det film :)
ha en bra kväll gott folk!

dom skrämmer mig

Jag bidrar till deras "företag" till att dom tjänar pengar...
detta är ju BARA provokation, åh ska aldrig mer läsa hennes blogg men eftersom jag skriver om henne bidrar jag bara ännu mer. Aja detta är det enda och sista inlägget ni får se om Kissie. Jag tycker riktigt synd om den där tjejen som inte kan stå för vem hon är
Leker man "vuxen" för länge börjar man tillslut tro på det själv.
nej jag föredrar att läsa det här! då får man sig i alla fall ett gott skratt. Inser just att Egoina och Kissie kör på typ samma design...

like

Sitter och skriver på en novell i skolan. Hittade denna sköna låt

'

fint dokument det där ja

awesome

Imorogn har jag SOVMORGON!!!! YEEEEES ingen träning klockan 7! haha fyfan vad skönt!
Idag på musikalen jobbade vi lite mer med Vi äro tusende och jag fick en känsla för vad vi ska göra och det kommer bli GRYMT! För övrigt har jag stöttat ungdomsföretagsverksamheten idag! Ja fint ord det där. Jag köpte nämligen VGYS EGNA DRICKA! Från nån superkälla i dalarna
Jag och Astrid ska också göra ett arbete i biologin om hur evolutionen har utvecklat sätt att hitta sexpartners! de ni

slagsmål... ja igen

Just det jag måste bara berätta att igår när jag thaiboxades själv... körde jag med en kille som var ganska kul he... he.. Han var kanske två år yngre och ja killarna är spinkiga saker då. Jag sparkade nästan in honom med huvudet i ett rör i väggen men han rörde mig knappt. Och så skulle man slå en serie OCH BLUNDA! Shit vad scary det var när jag skulle sparka honom i magen och försöka träffa mitsen och inte kolla! I alla fall, i slutet körde vi mage och jag svettades så det sved i ögonen!! Fyfan hahaha

Torsdag

Ja torsdag! Dagen börjar med basket som alla verkar hata men jag tycker att det är rätt kul! Kan i och för sig vara för att jag typ kan stå silla och ta alla bollar som kommer bara. Fast just det nu är det massa killar med också... aja men det blir nog bra i alla fall :)
Sen är det MATTEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! <333333333333333333333333333333333333 med lena.
och lovely lunch! Blir nog Hermans idag.. nej chutey hoppas jag på! Och efter det språk. Jag har fått veta av min lärare att jag antagligen hade legat på MVG om resten i klassen hade varit bättre, haha kul! Sen är det samhälle helt okey och avslutningsvis biologi, blir nog flum som vanligt :)
Sen blir det segasegasega, äta något och åka till musikalen! Förhoppningsvis tar vi oss ännu ett steg med manuset men vi får se. Kul kommer det i alla fall bli :)

Jag måste bara säga

Att jag mår så jävla bra just nu!
1. Thaiboxning är min grej! Jag har förvånandsvärt bra kordination och klarar alla tekniker snabbt och min kondition plus styrka blir bara bättre och bättre. Dessutom har jag de gånger jag tränat själv träffat väldigt trevliga tjejer och killar att prata och slåss med hehe.
2. Livräddningen är min grej! Jag älskar utmaningarna och idag vann mitt lag en tävling då vi först skulle gå en bana med svarta masker under guidning med walkietalkie och sen blev det stafett med de 20kg tunga syrgasflaskorna. O:)
3. Värmdö gymnasium är min grej! Det går bra i skolan och jag längtar mer och mer till att träffa min fina klass varje dag :D
4. True friends are never apart, maybe in distance but never in heart. Jag låter det fina uttrycket tala :) <3
5. Jag fyller 17 om 16dagar! Fatta att för varje dag som går nu har jag levt ett år!
6. Jag har bara en vecka kvar nu med mitt onyttighetslöfte i en månad!!
Och sen är det massa småsaker som bara gör att jag älskar livet!
Det enda som saknas är en pojke att pussa på. Men vet ni jag mår så jävla bra nu att det antagligen kommer dröja ett tag och några nedgångar innan jag hittar mr. perfect. Eller så gör det inte det!

god morgon!

Solen är uppe när jag ska åka till Ågesta! shiiiiit. Och vet ni, det är OFFICIELLT vår nu faktiskt! För det har varit plusgrader i en vecka! Fast nu är det visst -4,4... aja man kan inte få allt ;)

Idag har jag varit duktig

jag har nästan skrivit klart hälsogrejen, räddningspresentationen är klar, spanskaglosorna sitter nästan, novellutkastet är klart, samhällssidorna är lästa, jag har joggat och sen lagat en korvstrognoff med linser och matvete och sallad till till la familia. Det var liksom okey att hoppa den enda samhällslektionen idag tycker jag!
Just det jag träffade en fotbollstjej när jag var ute i solen och sprang på den polerade isen... Eller någon glad tjej ropade Mathilda! Och jag sa heeeej (fast jag såg inte alls vem det var hehe) men det var lisa minsann :)
Vi pratde en stund och hon sa att det var typ precis som vanlig med fotbollen. De slogs ju ihop med enskede men tränarna kom inte överens -.- så nu var de fortfarande lite för få och så saknade de en forward som kan göra mål "blink, blink" till mig. haha. Men jag känner att jag tog rätt beslut faktiskt! Och om jag ångrar mig var det bara att börja igen sa Lisa dessutom. Man vet aldrig säkert med mig ;)
man saknar ju tiderna lite :)

för alltid min idol <3

Uppsats om hälsa

Vi har fått en läxa inom idrott och hälsa för att ta reda på om vi är i energibalans. Till det ska vi också skriva 3sidor på datorn och utvärdera vårt arbete om hälsa. Det är faktiskt väldigt nyttigt att lära sig tycker jag. Bara det att jag har ett lite för litet energiintag när jag tror att jag äter lite för mycket är ju väldigt nyttig information. Och vet ni? Det är bara du själv som kan bestämma hur din hälsa ska vara. Om du vill vara vältränad, klen, hälsosam eller äta precis det du känner för. Sen har man olika lätt för olika saker som med allt i livet men det är ingen annan som kan bestämma att du ska äta den där chokladen eller inte än du själv!
Här hade jag tänkt lägga in en bild på migsjälv i sporttopp redo för workout, som alla bloggare gör! Men det kändes inte rätt... varför ska jag lägga ut en bild på min snygga mage så att alla ska se den. Det handlar ju bara om bekräftelse eller? Sålänge får ni nöja er med denna snygga bild. Nu ska jag ut och springa

hejdå

hehehe...

keep on walking

Åh vad jag bara skulle vilja bli sjuk i några dagar... Sådär seg att man bara orkar ligga i sängen och kolla på nån film ibland. Vore så skönt att inte kunna göra något. Menmen jag kämpar på

härlighet

Nybada och nybäddad säng UNDERBART!

Imorgon börjar vecka 11. Fatta att det har gått 10 veckor på 2011! Det är ju 1/5 av året shiiiit

varför bryr jag mig egentligen

Förlåt men kan folk bara lära sig att avgångsår är året man avgår alltså slutar... Man avgår inte gymnasiet året man börjar gymnasiet

bara jag som tyckte att melodifestivalen sög?

detta var typ det mest intressanta på hela kvällen. När den lilla killen började sminka sig

en massa planer senare

Okey i fortsättningen ska jag inte tro att jag hinner att göra en massa efter träningen på söndagar... Men tillslut träffade jag David i alla fall och vi promenerade till ett kafe som heter 44 tror jag. Det var asbilligt! haha och så träffade jag en musikalare som tydligen jobbade där, lite random :). Så fika för 10 spänn blev det! eftersom jag just hade ätit och inte äter sötsaker blev det en kopp te hehe.
förresten får man INTE KLAGA på slasket om man har klagat på snön iår! bara så ni vet

såna tankar man kan få ibland

Man måste ju älska sig själv! Man måste ju älska sig själv minst lika mycket som man älskar andra. Annars kan man ju inget annat än dö om man mister någon man älskar högre än sig själv. Vad har man då att leva för. Eller är inte kärlek livet? Jag är den ändå jag kan lita på till döden. Jag tror ingen människa kan leva utan kärlek från andra människor men man själv måste väll vara högst, eller? Varför beundrar man inte sig själv då som man beundrar sina medmänniskor. Varför är man inte lika tacksam mot sig själv som mot andra man möter. Är det sant att man inte kan älska någon på riktigt om man inte älskar sig själv? Det är läskigt att älska sig själv. Jag känner mig mer och mer trygg i mig själv för varje dag som går. För att ha fysisk och psykisk hälsa behöver man självförtroende. Självförtroende är lyckliga minnen, mål som man lyckats uppnå. Men det krävs mer. Man måste se. Se, förstå, känna inom sig. Känna att man faktiskt duger. På riktigt känna inte bara känna lite. Känner man det då så mycket att det sätter sig i hjärtat. Fast hjärtat är bara en muskel, celler, proteiner, aminosyror, molekyler, atomer. Är det verkligen så världen är? uppbyggd av atomer! Hur kan en atom känna? Känna de känslor man får uppleva. Är det där det finns en gud inblandad? Vad är känslor? Jag tror inte på gud. Men ändå känner jag. Jag tror på naturkunskapen men att en samling atomer är jag. Nej jag är bättre än så.

sveriges låtar suger men det är okey ändå, helt okey

efter dans till skakarumpanfabriken

Det har varit en skön lördag! :) Jag har fått en hel del skoljobb klart faktiskt och så sprang jag 5km! :) fick dock gå några gånger då det var polerad is sluttande mot vattnet... hehe
sen var jag barnvakt och efter det är jag slut som vanlig. MEN deras dator var trasig så tyvärr!!! kunde vi inte lyssna på manboy tio gånger om. Istället satte vi på en barnskiva med "jag bill ha blommig falukorv" "Klappahänderfabrik" och massa andra gamla nostalogilåtar! åh
jag har också fått manikyr! ja av femåringen, SÅ SNYGGT! <3 okey SÅ bra bild också! peace

när man inte vet vad man ska göra

Nämn något som gjorde dig glad igår: Jag var faktiskt glad nästan hela dagen rakt igenom igår! :)
Vad gjorde du kl 08 imorse: åkte till skolan
Vad gjorde du för 15 min sedan: badade 
Det sista du sa högt: jag sjöng just lite haha
Det senaste någon sa till dig: hej har du haft det bra?
Vad har du druckit idag: juice, te, vatten och mjölk
Vad var det senaste du åt: paprika, kan typ knarka röd paprika
Vad var det senaste du köpte: en pastasallad...
Vad är det för färg på din ytterdörr: tror att den är typ brun/orange... shit vad fult egentligen, får skylla på att jag bor i lägenhet
Vad är det för väder hos dig nu: lite molnigt, lite kallt
Godaste glassmaken: äkta vanilj!
Tror du på kärlek vid första ögonkastet: jaa :)
Sover du tungt: ja det gör jag nog
Drömmer du mardrömmar: ibland, men igårnatt blev hela den obehagliga drömmen till en musikal som löste alla bekymmer! haha
Trivs du med ditt jobb: min skola ja det gör jag :)
Favoritklädsel: mjukisbyxor och linne <3
Vad ser du om du tittar till höger: mitt fönster och lite hus
Vad gör dig glad just nu: att det är helg!!!!!!!!!!!
Vad ska du göra härnäst: snart kommer lite gäster hit och jag hoppas på en god middag
Höger eller vänsterhänt: höger
Humör just nu: trött och lite fundersam
Favoritgodis: frukt! jag har inte ätit godis på över två veckor! :D
Kläder just nu: manchesterbyxor och linne
Sommarplaner: peace and love! och bara INGA andra planer!!!
Hur många kuddar sover du med: en! och en gosehund från när jag var liten :)
Spelar du något instrument: nej, eller jag kan grunderna på piano och litelite gitarr (har försökt att bli proffs några gånger men tappat lusten efter två dar typ)
Morgon eller nattmänniska: morgonmänniska, till skillnad från typ hela världen!
Vad är viktigast för dig: att trivas med sig själv kanske
Är du kittlig: ja... asså jag börjar typ slåss om nån kittlar mig hehe
Snarkar du: har hört att jag andas tungt...
Stjärntecken: vädur
Äckligaste insekten: försöker verkligen att inse att inga insekter kan äta upp mig och att de inte vill det heller
Stökigt eller välstädat: välstädat
Längtar du mest efter just nu: att ligga på en strand med vattenbrus i öronen och solen mot kroppen
för att få se solen och att mitt hår faktiskt har växt en hel del :)))

hm

Kvinnor söker bekräftelse på Facebook

Kvinnor lägger ut fem gånger så många bilder på Facebook som män. "Forskare: sorgligt att så många söker bekräftelse genom utseendet."

Sättet att umgås förändras men stereotyperna består. Det har ett forskarlag vid universitetet i Buffalo konstaterat i en färsk studie. Undersökningen, där 311 högskolestudenter svarade på frågor om självkänsla och beteende på nätet, visar att fler kvinnor än män använder Facebook för att trigga sin egen självkänsla. 

– De lägger ut fem gånger så mycket bilder, har större nätverk och lägger mer tid på sociala medier, säger Michael Stefanone, som är medförfattare till studien.

De kvinnor i studien som hade hade svaga familjeband och få nära vänner tenderade att lämna ut sig mer på Facebook. De läde mer tid på att redigera sin profil, hade fler "vänner" och publicerade fler bilder på nätverket. 

Michael Stefanone hade hoppats på ett annat, mer jämlikt resultat när kollegorna inledde sin undersökning.

– Det är sorgligt så många unga kvinnor fortfarande 2011 blir bekräftade genom utseende – i detta fallet genom att publicera bilder på sig själva på Facebook, säger  han.

hehe

ser ni vad jag tvingas motstå varje dag!?

och det är bara det färdiga köpta! sen har vi kakmixar och allt annat man kan baka...

fasta

Imorgon börjar ju visst fastan! Det är därför man ska fetta sig idag. MEN jag har inte ätit semlor eller pannkakor!
Jag har inte ätit sötsaker och sånt på 13dagar nu!! i och med min vadslagning!!! :D Men jag får erkänna att undantaget har varit mörk choklad som jag har ätit lite av, 70%ig men det ska ju till och med vara bra för kroppen med kakao så det är okey!
Jag blev lite intresserad av det där med fasta för jag tycker det är häftigt med människor som göra sådana saker av religiösa själv. Dock tänkte jag mer på det för hälsan men jag tycker inte att det låter så hälsosamt...?
Jag har inte läst så mycket men det jag uppfattat är att man bara ska få i sig näring i flytande form typ fruktjuicer och inget socker! Om man inte vattenfastar...

Vattenfasta

Ren vattenfasta är den tuffaste formen av fasta och bör bara genomföras när du är mer rutinerad med olika typer av fasta. Det finns en risk att du blir mer frusen av denna typ av fasta om du inte gör den under varmare årstider. I detta fall intas inga näringsämnen alls utan bara rent vatten. Vattenfasta är även den lämplig att genomföra mellan 7 - 10 dar.Nej jag satsar på att äta enligt tallriksmodellen istället och det jag mår bäst av! Men godis och chips kan jag nog offra fram till påsk! :) Och datoranvändning tänkte jag börja fasta LITE i också. haha wish me good luck

sånt här borde det finnas mer av!

Mathilda Planerarn Irene

Jag är så himla upp och ner hela tiden och har nu kommit fram till att jag behöver mer planering (några tänker nog nu mathilda, MER planering!? OMG) men ja haha. Speciellt med träningen! Nu har det blivit så att mitt mål har varit att bli mer vältränad och få tightare kropp, ja ni fattar. Jag har därför tränat VÄLDIGT mycket i perioder nu eftersom thaiboxningen har väldigt många träningstider och välja på och jag har två fina träningskompisar som hänger med i mina svängar. Dock har jag inte kunnat se något resultat och därför inte kunnat vara nöjd med det jag har gjort. Liksom bli bättre finns det ju inget slut på, jag har blivit bättre men jag har svårt att se det när det jag ser är att jag KAN träna ännu mer.
Därför har jag bl a gjort detta supersnygga schema! yey. Med två thaipass och två springpass, med egen styrka i veckan! Jag vill nämligen bli bättre på att springa också... hehe liksom uthållighet är inte min grej för tillfället. Så jag ska försöka att hålla detta fram till påsklovet :)! Inte mer, inte mindre! Måndag blir nu också officiellt min pluggdag haha yes! för då kan man bara koncentrera på det och sen lägga upp vilka mer dagar man ska göra vad på. awesome! :D

hm...

förresten är det bara jag som efter min facebook karantän har blivit otekninsk eller går det inte att kopiera bilder längre?

bra med dagbok

Jag skulle just sätta mig ner och skriva dagbok med ett datum när jag insåg att det är imorgon min bror fyller 19. Jag som hade tänkt åka efter Ågesta imorgon och köpa nån present... bra där det blir bara till att ge sig iväg nu och middag till familjen måste jag laga sen också.
här är en bild på gossen från när han var med i nån filminspelning, eller nått program eller nått fattade inte vad det var. Men det ska sändas på ettan! coolt haha.
Han har den som profilbild på facebook btw. Eftersom han inte vill acceptera min vänförfrågan så är detta den ända bild jag har. diss där! haha

?

fettisdag, kvinnodag, pannkaksdag! Vad ska man göra?

låt

Flaggan på halv stång

En lärare i skolan avled i helgen. Jag väntade med spänning på mitt spanskaprovresultat när vår spanskalärare får reda på nyheten och brister ut i tårar framför oss 30 elever. Rektorn hade bestämt att lektionerna skulle fortsätta som vanligt men vår spanska lärare klarade inte av det vilket är förståligt. Man vet inte riktigt dödsorsaken men det var en naturlig död. Vadå naturlig? hon var 45år. Mattelärare för vår parallellklass. Hon lämnade efter sig en stor sorg bland lärarna och en son. En kille som går i tvåan är nu föräldralös. Hans pappa dog när han var tre. 18 år, utan föräldrar. Jag kan fortfarande inte förstå det. Sånt här får en att tänkte efter hur man tar vara på livet.

oj

jag ska visst gå om tio minuter.
jag har damp.
jag vill på spa
Bild på studentdeal

Vill också passa på att dela med mig av en text som berörde mig

Jag var på väg till jobbet tidigt en lördagsmorgon. Du var på väg hem.
Har alltid uppfattat mig som den som säger ifrån. Minns jag läste för länge sen om en ensam tjej som avbröt en misshandel. Säkert trettio skinnskallar sparkade en kille som låg ner. Hon fick dem att sluta, förmodligen räddade hon hans liv. Sån vill jag vara.

Du tittar ner på dina fötter medan han sitter provocerande­ nära med sitt ansikte. Först uppfattar jag inte vad han säger, men ­sedan halvskriker han så hela vagnen hör vilka hemska saker han ska göra med dig, din äckliga hora. Jag tittar på byggarna på sätet bredvid, tre stora rediga karlar. De blänger på killen men ingen säger något. Du flyttar dig. Han följer efter.

Jag skulle tagit dig under ­armen och gått av med dig. Eller ringt polisen. Jag inser det när jag hör tunnelbane­dörrarna gå igen bakom mig. Ljudet från dörrarna dränks av Astrid Lindgrens Jonatan ­Lejonhjärta. Han säger att den som inte vågar, Skorpan, den är ingen människa, utan bara en liten lort.

maria.ringborg@dn.se

Hur skulle man själv agera? Efter att ha läst denna är nog chansen för min del lite större att jag vågar göra det som är rätt.

:)

Okey efter några hot (utanför och i bloggen...) och nya tider för mig har jag bestämt mig för att fortsätta blogga. Efter ett tag med blogg börjar man ju smått tänka vardagen i bloggtankar och när jag väll kommit på nått jag vill skriva måste jag göra det också! Jag kan börja med att berätta att en historisk händelse har inträffat! Jag är inte längre YNGST i släkten!!! Det tog bara 17 år wohooooo! Ett kusinbarn kom till jorden i fredags och delar därmed min pappas födelsedag. Jag ska lära henne allt jag kan!
har dock inte träffat det lilla livet än

motivation

hm jag kanske ska sluta blogga... eller starta en ny blogg! haha fast nee
får se hur det blir.

you are perfect

Hej Mars nu kör vi!

Det kostar 10kr att träna på friskis och svettis innan klockan tre fram till söndag om man är under 18eller nått. Pengarna går till friends. Tummen upp för det!

impulss

Följ inte den stig som leder någonstans. Gör istället en ny stig och lämna ett spår efter dig

RSS 2.0