Är rent ut sagt asnöjd!

Tjejerna var lottade mot Blackeberg och Kungsholmen. En på pappret tuff lottning, som visade sig vara en munsbit för tjejerna. Första matchen mot Blackeberg blev en skrattmatch. VGY vann med hela 6-0 efter stabilt spel och fina anfall. 1-0 gjorde Matilda Orelius, när hon iskallt rullade in bollen fri med målvakten. 2-0 gjorde Lisa Björklund på ett långskott, som nog får klassas som en målvaktstavla. Ida Jansson gjorde 3-0 på ett behärskat avslut i bortre hörnet.Matilda fyllde på med sitt andra mål till 4-0 och även Ida blev tvåmålsskytt fram till 5-0. Cattis Dahlström fick sedan avsluta målskyttet med ett fint långskott. Stabil seger, men ingen riktig värdemätare för tjejerna.
Den andra matchen blev tuffare för Värmdö. Vi visste att det knappast skule räcka med kryss för avancemang, då Kungsholmen skulle kunna spela på resultat i sista matchen mot Blackeberg. När sedan Kungsholmen tar ledningen med 1-0 drygt halvvägs in i första halvlek, på ett slumpskott från distans, ser det tufft ut. Lisa Björklundger dock laget lite hopp med sin kvittering strax före halvtidsvilan. I halvtid gör vi ett antal förändringar, med syfte att ta över mittfältet och utnyttja deras löpsvaga backlinje. in med Emma Möllare som bollvinnare på mitten, ned medMatilda Orelius i backlinjen, för att kunna gå ner på trebackslinje och upp med Usain Bolt-kopian Cattis Dahlströmpå topp. Med vår nya uppställning tar vi över matchen totalt. Cattis lyckas mycket riktigt att rinna igenom tämligen omgående och kan slå in 2-1 bakom en felplacerad målvakt. 3-1 gör Ida Jansson efter en genomlöpning och ett bahärskat avslut. Sett över hela matchen en mycket rättvis och tämligen stabil seger, som innebär att tjejerna är vidare och kommer att spela mot Thoren Business i nästa omgång. Det återstår att se om Thoren kan få revansch för killarnas grupp, eller om VGY:s framgångssaga den här hösten ska fortsätta.
Extra plus i Värmdö till mittbacken Lisen (efternamn?) som spelade mycket stabilt och säkert. Detsamma gäller för nickspecialisten och bollbegåvningen Fredrika Hartzell i backlinjen. Matilda Orelius gjorde mycket bra ifrån sig både som forward och mittback. Ida Jansson var målfarlig och svårfångad på topp. Som helhet en stark laginsats och vi ser nu fram emot slutspelet!


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

impulss

Följ inte den stig som leder någonstans. Gör istället en ny stig och lämna ett spår efter dig

RSS 2.0